Dirk Stoops

Book now! Back
Dirk Stoops HR Dirk Stoops Dirk stoops najaar 2015

Biography

Blonde Gentenaar pur sang! Heeft al vroeg door dat de chemielessen op het St.-Lievenscollege meer muzikale dan wetenschappelijke chromosomen aanmaken. Pas 16 en dan al de favoriete school-dj op alle Gentse TD's en parochiezaalfeestjes.Zijn eerste radiostappen zet hij jaren later bij o.m. Radio Tequila en Radio Go. Sinds 1991 aan de slag als muzieksamensteller bij Studio Brussel. Als producer van het immens populaire "Hallo Hautekiet" kaapt hij er de Radio Persprijs weg.


Als DJ start hij met succes "De Afrekening" en later de "Was het nu 70, 80 of 90"-fuiven op, inmiddels uitgegroeid tot onevenaarbare partyconcepten, waarvan de versie "80,90 of 2000" het logische vervolg is. 

Een vorm van erkenning en dat vinden ook vele organisatoren, want sinds jaren prijkt hij op de affiche van tal van grote zomerfestivals (Suikerrock, Marktrock Leuven, Lokerse Feesten, Festival Aan Zee, Masters@Rock, Genk On Stage, Gladiolen, Repmond Rock, Rock Zottegem, Boerenrock, Pukema Rock, Student Kick-Off, Zeverrock, Nachten van de Jukte, Polé Polé…).Hij deelt er o.m. de mainstage met grote namen als Simple Minds, Alice Cooper, Grace Jones, Suzanne Vega, Deep Purple, Bob Geldof, Joe Cocker, Lauryn Hill, The Sisters of Mercy, Kaiser Chiefs, Sting, Golden Earring en vele anderen.
 Zijn jaarlijkse onevenaarbare “Tijdloze Party”  op het St Baafsplein tijdens de Gentse Feesten lokt steeds een waanzig dansende massa.